Beşamelimsi Soslu, Mantarlı Patates Yemeği…

Kek
20 Şubat 2015
Condensed Milk
27 Şubat 2015

Beşamelimsi Soslu, Mantarlı Patates Yemeği…

Adından da anlaşılacağı üzere kafadan atmaca, sevdiğim şeyleri birleştirdiğim, yapması basit, lezzeti fevkalade bir yemek…

Hep standart yemekleri paylaşmak istemiyorum. Eminim ki herkesin kafadan attığı, evdeki malzemeleri değerlendirerek yaptığı çok güzel şeyler vardır… Bu da onların arkadaşı…olay zaten yemeğin isminde görünüyor…

Bu malzemeleri sevenlerin, sevmemesinin imkansız olduğu bir yemek…

Tarifteki miktarları aslında yazmak istemiyorum… Herkes istediği miktarda istediği şeyleri kullanmalı bence… O yüzden sadece malzemelerden bahsetmek istiyorum.

Malzemeler:
Küçük Patates,
Mantar,
Kiraz Domates,
Sarımsak,
Et Suyu (Olmayanlar bulyon kullanabilir),
Un,
Tereyağı,
Tuz ve Karabiber.

Biraz zaman aldığı için önce patateslerhaşlıyoruz. Burda patatesleri haşlarken et suyu kullandım. Patatesleri önceden iyice yıkayıp fırçaladım ve 10 dakika kadar sirkeli suda bıraktım. Bu yüzden kabuklarını soymadan ve burda kullanılan et suyunu atmadan kullanadım.

Patatesler haşlanırken mantarları iri parçalara, domatesleri ikiye böldüm. Ayrıca fotoğrafta görünmüyor ama sarımsakları da soydum, 2’ye böldüm. Burada miktarlar hep size kalmış… Ne kadar seviyorsanız o kadar 🙂
Bir tavada mantarları hafif hafif pişiriyoruz. Mantar kendisi su bıraktığı için içine başka birşey koymaya gerek yok. Kısa sürede su bırakacak ve kendi suyunda pişecektir.
Aynı tavada böldüğümüz domatesleride hafifçe pişiriyoruz.

Ardından şu ana kadar hazırladığımız tüm malzemeyi bir fırın kabına alıyoruz.

Ardından Beşamelimsi sosumuza geçiyoruz… Beşamelimsi diyorum. Çünkü normalde süt ile yapılıyor ama ben etsuyu ile yaptım. Önce tereyağımızı tavada eritiyoruz.

Erimiş tereyağına 1 çorba kaşığı kadar un atıyoruz ve unu kavuruyoruz. Ve homoen bir şekilde kaynaştırıyoruz.

İyice karıştıktan sonra içine sıcak bir bardak et suyu döküyoruz. Et suyunuz yoksa bulyon ile hazırlayabilirsiniz. Ama muhakkak sıcak olsun.

Daha önceden bir fırın kabında topladığımız malzemelerin içine, bu sosu koyup üzerini bir folyo ile kapatıp, evelden 180°C’de ısıttığımız fırının alt tabanına oturtuyoruz.

Bu şekilde 15-20 dakika pişiriyoruz. Zaten malzemeler yenmeye hazırdı. Sadece karışıp lezzetleri birleşsin istedim. Bu yüzden de ağzını kapadım…

Afiyet olsun…

Cüneyt Karakahya
Meşhur Cüneyt Usta LÖkantası BaşAşçısı
🙂

Bir yanıt yazın