Fırında Tavuk Butları…

Çikolata Kaplamalı, Islak Kek…
9 Şubat 2016
Tencerede İncik…
24 Şubat 2016

Fırında Tavuk Butları…

Çok sevdiğim tavuğun, farklı şekillerde yapılan tariflerini sürekli arıyorum ve deniyorum. Bazende birden çok tarifi birbirine karıştırıp testler yapıyorum. Bu tarifte ise bir sitenin neredeyse tamamını kullandım… Bu yüzdende sitenin kaynağını göstermek istiyorum…

Videosunu en az 6-7 kere izledim. Yarısından sonra kelimeleri uzatması çok hoşuma gitti… Dinleyip dinleyip güldüm 🙂

Orjinalini merak ediyorsanız bu linke basın… http://divascancook.com/oven-fried-chicken- drumsticks-recipe/

Tarif yine çok pratik ve çok lezzetli…

Not: Bu tarifi çok kullandım ve bir güncelleme yaptım. Direk fırına attığım zaman biraz kuru geliyordu. Son aşamada fırça ile yağ sürülüyordu. Daha sonra araya bir adım daha ekledim. Tavukları hazırladıktan sonra önce az ve kızgın yağlı bir tavada 2 şer, 3 er dakika kızarttım. Ardından fırınlama yaptım. Bence çok daha güzel oldu. Video da bu güncellenmiş versiyonu göreceksiniz. Birde video çektiğim anda nişasta kalmamıştı o yüzden koyamamıştım)

Malzemeler:

6 Tavuk Butu,
2 Yumurta,
6 Etimek (Bazı tariflerde Galeta unu, kimisinde ise mısır cipsi kırığı görüyorum. Güzel olabilir), (Videodaki versiyonda cornflakes kullandım)
1 su bardağı Un,
1 çorba kaşığı Mısır Nişastası,
1 çorba kaşığı Soya Sosu (Teriyaki sos gibi birşey de olabilir yada hiç kullanılmayabilirde),
2 çorba kaşığı kadar tereyağı (piştikten sonra üzerine ssürmek üzere opsiyonel),
1 tatlı kaşığı Tuz.
2 çorba kaşığı kadar karışık Baharat (Bu baharat işi tamamen keyfe keder… Ben kendi karışımımı söyleyeyim. 1 tatlı kaşığı Beyaz biber tozu, 1 tatlı kaşığı Kırmızı Toz Biber, 1 tatlı kaşığı Sarımsak Tozu, 1 Tatlı kaşığı Soğan Tozu, 1 çay kaşığı Karabiber, 1 çay kaşığı Kimyon).

En son süslemek için Kekik…

Orjinal tarifte Maydanoz var. Ama ben nefret ettiğim için kullanmadım 🙂

 

Yapılışı:
Bütün baharatları ve Soya Sosunu karıştırdım ve bu sosu butlara iyice yedirerek ovdum. Eğer vaktiniz varsa tavukları öncesinden buzlu suya koyup buzdolabında bekletin. o şekilde çok daha güzel oluyor.

Elimdeki Etimekleri un ufak olana kadar elimde parçaladım… Havanda da biraz incelttim. Malzemeler kısmında da yazdığım gibi bazı farklı metodlar görüyorum. Kimileri beğendiği aromada bir patates yada mısır cipsini alıp unufak edip tavuklara buluyorlar… Eminim ki o şekilde de çok güzel oluyordur… Bir gün muhakkak deneyeceğim…

Butları içinde rahatça gezdirebileceğiniz 3 kap hazırlayın. Birincisine un ve nişasta karışımını, ikincisine yumurtaları, üçüncüsüne etimek (videoda cornflakes versiyonunu göreceksiniz) kırıntılarını koyun.
Tavukları bir fırın teli üzerinde pişirmek lazım. hem her tarafı eşit pişecek, hemde süzülen yağları ile tavuklar birbirine deymeyeceği için görüntü güzel, kıvamı hafif olacak.

Butları sırasıyla önce una, sonra yumurtaya, en son da etimek kırıklarına bulayıp tele dizin. Tabiiki bu bulama işlemlerinin her aşamasını hakkını vererek yapın. Her aşamasından iyice bulanarak geçsin.

Önceden 220°C’e ısıtılmış fırında 30 dakika pişirin. (Videodaki gibi ön kızartma yapacaksanız fırını 180°C kullanın hızlı pişip içi çiğ, dışı yanık kalmasın.)

Bence kesinlikle yapmalısınız ama bu işlem opsiyoneldir. Eritilmiş tereyağını bir fırça ile butlara sürün (videodaki versiyonda ön kızartma olduğu için sonradan yağ sürmeye gerek kalmıyor) ve üzerine kekik gezdirin.

Afiyet Olsun…

Cüneyt Karakahya
Meşhur Cüneyt Usta LÖkantası BaşAşçısı
🙂

1 Comment

  1. […] daha önceden bu tarifin aynısını normal un ve ekmek kırıntıları ile vermiştim (Link)… Malumunuz un karbonhidrat olarak uzak durmaya çalıştığımız bir şey. Dolayısıyla bu […]

Bir yanıt yazın