Peynir, Pastırma Dolgulu, Corn Flakes Kaplamalı Tavuk…

Tencerede Kuzu Kol…
26 Temmuz 2016
Ekmek Kırıntıları…
8 Ağustos 2016

Peynir, Pastırma Dolgulu, Corn Flakes Kaplamalı Tavuk…

Yine bir Tavuk tarifi ile sizlerleyim 🙂 Belki bıkmış olabilirsiniz ama ben tavuğa doyamıyorum…

Birgün Balçova-Narlıdere bölgesinde bir mekan arıyorduk. Ama acıkmıştıkta. Rastgele bir yer bulduk. Bu arada yoğun bir şekilde swarm kullanırım ve yorumlara güvenirim. Mekana da iyi puan verildiği için aramayı kesip burada birşeyler yiyelim dedik. Mekanın adı Carrino Di Cafe. Mekan sade, sıcak, menüler süper. Fiyat performans uygun. Peki neden mi bu kadar anlatıyorum? Çünkü bu tarifte onlardan esinlendim. Oraya giderseniz bu yemeğin orjinalinin adı meat oluyor. Ha birde içine kavurma eklenmiş hali… Tabiiki aynısı değil… oradaki daha da lezzetli. Ama bu tariftede bunun benzerini uygulamaya çalıştım… Ben bu kadar zahmete giremem derseniz tarifin en sonunda adres ve benim mekanda çektiğim bir iki fotoyu da göreceksiniz…. Pizzaları da harikadır… Muhakkak uğrayınız…

Çok Önemli: Bu tarif mekandan alınma bir tarif değildir. Sadece benzetilmeye çalışılmıştır. Youtube’de benzer bir çok farklı tarifte bulabilirsiniz…

Aşamalar şöyle olacak:
İç malzemeyi hazırla,
Tavukları kes,
Tavukların içini doldur,
Kaplamayı uygula,
Kızart,
Fırınla,
YE 🙂

Malzemeler:

2 parça Göğüs Eti,

Dolgusu için:
2 yemek kaşığı Krem Peynir,
1 yemek kaşığı kadar Tulum Peyniri,
1 yemek kaşığı kıyılmış soğan,
1 yemek kaşığı baharat karışımı (Kekik, Pul Biber, Kırmızı Toz Biber, Karabiber,
3 diş Sarımsak,
3-4 parça Pastırma,
1 yemek kaşığı Tereyağı.

Kaplaması için:
1 bardak Un,
1 adet Yumurta,
1 su bardağı Mısır Gevreği (Corn Flakes)

Fırını 175°C’e ayarlayıp çalıştırın.

Önce iç dolgu malzemesini hazırlayalım. Bunun için Soğan, Peynir ve Pastırmaları küçük parçalara ayırın.

Soğanları pembeleşinceye kadar tereyağında pişirin.

Tavayı kısık ateşe getirip pastırmayı ekleyin. Çok az pişirin. pastırma çiğ bile yenir. Sadece aromasını tavaya yaysın diye pişiriyoruz.

Pastırmalar hafif piştikten sonra hemen peynirleri ve baharatları ekleyin ve tavanın altını kapayıp kenara alın. Tavanın ısısı ile peynirler kendini bırakırken tavukları hazırlayın.

Tavuğun sağından solundan sarkan parçaları ayırın. Daha sonra geniş tarafından içine bıçağı saplayın. Bunu yaparken bir elinizle tavuğun üzerine baskı yapın. Diğer elinizle mümkün olduğu kadar tavuğun orta kısmından bıçağı saplayıp sağını solunu delmeden içine sokun.

Delip parçalarsanız da çok önemli değil. Başta göğüsten sarkan kopardığınız parçalarla yamayabilirsiniz yada kürdanla dikebilirsiniz.

Tavukların içine tavada hazırladığınız malzemeyi küçük bir kaşıkla içine doldurun. Malzemeyi içine doldurmada sıkıntı yaşarsanız bir torbaya doldurup ağzını kesin. Tıpkı pasta kreması sıkar gibi tavuğun içine doldurun. Tavukların açık kısımlarını kürdan ile kapatın.

Daha sonra aşağıdaki gibi bir sistem kurun. Normal un, çırpılmış yumurta, Parçalanmış mısır gevreği parçaları. Ben resimlerde de göreceğiniz gibi tavukların bir tanesini mısır gevreğine, diğerini ise ekmek kırıntılarına buladım. Ama mısır gevreği olan çok daha lezzetli oldu.

Parçaları sırasıyla önce una bulayın.

Ardından yumurtaya daldırıp çıkarın.

ve hemen ardından mısır pul kırıntılarına sokup çıkarın ve bir tavada kızgın tereyağı ile esmerleşene kadar kızartın.

Önceden ısıtılmış fırında 20-25 dakika kadar pişirin. Fırında pişirirken mümkünse bir ızgaraya koyun ve altına bir tepsi yerleştirin. Aksi takdirde tavuklar akan yağların içinde pişiyor ve biraz daha ağırlaşıyor.

Afiyet Olsun…

Cüneyt Karakahya
Meşhur Cüneyt Usta LÖkantası BaşAşçısı
🙂

Başta bahsettiğim mekanın adresi:
Carrino Di Cafe: Korutürk Mahallesi, Vali Hüseyin Öğütçen Cd No:13, 35330 Balçova/İzmir

Meat


Birde bu var. Carrino Special… Ayrı süper…

Bir yanıt yazın