Yulaf Kepekli Lö’krep…

Lö’domates suyu…
12 Ekim 2016
Cumhuriyet Bayramımız Kutlu Olsun…
28 Ekim 2016

Yulaf Kepekli Lö’krep…

Bu tarifi Dukancı her yerde görebilirsiniz. Dukan yapmak zorunda değilsiniz. Ama bir gerçek var ki bildiğimiz anlamda krep ve lavaşa en yakın yiyecek budur. Dolayısıyla yemeklerinizi yada kahvaltılarınızı bununla süsleyeceksiniz.

Ben bu tarifle hem kahvaltılık krep hem de dürüm şeklinde kullanmak üzere yemeklik krep yaptım.

Büyük olanı dürüm olarak kullandım. Kahvaltı için ise küçük küçük bir sürü krep yaptım. 3 tanesini kahvaltıda yiyorum. Artanlarını da buzluğa koydum. Yiyeceğim zaman çıkarıp vaktim varsa doğal yollarla, yoksa mikrodalgayla çözülmesini sağlayıp yiyorum… Tavsiye ederim…

DİP NOT: Asla gerçek krep gibi değil tabiiki… ama zayıflamak istiyorsan artık biraz unlu hamur işlerini kenara bırakacaksın… Birde yulaflı kepekli ürünleri tüketiyorsan belkide beğeneceksin…

Haydi bakalım yaylan mutfağa…

Malzemeler :
100 gr Yulaf Kepeği,
1  Yumurta,
1/2 bardak Süt (Yağsız),
1 fiske Tuz,
Çok az Zeytinyağı.

 

 

 

Bahsettiğim sprey zeytinyağı budur… Bence çok mantıklı birşey. Fazla yağlı bir salata dahi size ekmek banarak yeme hissi verir. En azından bu şekilde salataya yetecek kadar yağ kullanıp fazlasına ekmek banmaya çabalamazsınız 🙂

Malumunuz krep yapmak çok basittir. Tüm malzemeleri koyup karıştırırsınız. Ben bir blender ile çok güzel karıştırdım.

Bir tavanın içine 2 sprey yağ sıktım. Birde tabana homojen dağılsın diye bir kağıt havlu ile yağı dağıttım. Ocağı orta ısıya aldım ve zemini kaplayacak şekilde krebi döktüm. Krep piştiği zaman üzeri kabarcık kabarcık olur ve kenarları hafif matlaşıp kurumaya başlar.

Bunu gördüğünüz zaman ince bir tahta spatula vs. ile krebin ucunu kaldırmayı denersiniz. Eğer ucu kalkarsa hafif hafif hareket ettirip Tabandan kurtarıp ters çevirirsiniz. aynı şekilde bu tarafıda pişirip kenara alırsınız.

Tabiiki kızartma yapar gibi bir kağıdın üzerine koyarsanız Sıcaktan terlemesine ve kıvamının bozulmasına engel olursunuz.

Bu da kahvaltı için yaptığım küçük krepler. Her iki tarifte kıvam bakımından farkvardır. Kahvaltı için yaptıklarım biraz daha toktur, yemek için yaptıklarım ise daha yumuşaktır.

Afiyet olsun.

Cüneyt Karakahya
Meşhur Cüneyt Usta LÖkantası BaşAşçısı
🙂

Bir yanıt yazın