Lö’İslim Burger…

Lö’Sübye Çorbası…
24 Kasım 2017
Lö’Kelle Paça…
7 Şubat 2018

Lö’İslim Burger…

Genel olarak pek sebze sevdiğim söylenemez. Elbette bazılarını yiyorum. Ama olsa da olur, olmasa da olur gibilerinden. Bir tek patlıcana karşı korkunç bir zaafım var. Yani dolması hariç, ki dolmayı hiç sevmem 🙂 Her türlü patlıcan yemeğini yiyebilirim. Ve yemeyi özlerim.

Geçen gün bir islim kebap yedim. Gayet lezzetliydi ama patlıcanın lezzetine doyamadım. Bende düşündüm ne yapabilirim diye. Önümüzdeki tariflerde hamburger ekmeği yapacağım. o tarife kadar şimdilik yemeğini göreceksiniz.

Ekmeği yaptığımda emin olun ki ilk hamburgeri İslim Burger olacaktır. İnşallah bir gün mekanım olursa da en favori tutulan yiyeceğim olacağına eminim 🙂

Köftesi için malzemeler: 

150 gr yağlı Kıyma,
1/2 su bardağı Ekmek Kırığı,
1 küçük Soğan,
5 diş Sarımsak,
1 Yumurta,
Tuz,
Karabiber,
Pul Biber,
Kimyon,
Kekik.

Patlıcan için malzemeler:

1 topan Patlıcan,
1 normal Patlıcan,
1 Yeşil Biber,
1 Domates,
Tuz.

 

 

Sos için malzemeler:

 1,5 yemek kaşığı Domates Salçası,
1 yemek kaşığı Biber Salçası,
1 bardaktan biraz az ılık Su,
1 yemek kaşığı Zeytinyağı.

 

 

Hazırlanışı:

Lütfen dikkat!!! Fotoğraflarda kıyma biraz fazla görünüyor.  Ben ayrıca kızartma yapıyordum o yüzden çok duruyor.

Ben bu yemeğin dışında kızartma yapacağım için ortak malzemeler kullandım. O yüzden de biraz fazlaymış gibi gözükecektir.

Öncelikle patlıcanları pijama şeklinde soyun, üzerlerine biraz tuz serpin ve bir tencerenin içine koyup, üzerini geçecek kadar su koyun ve üzerine bir tabak koyup patlıcanların su üstüne çıkmasını engelleyin. Patlıcanların acısı gidecektir. Bu sırada da diğer malzemeleri hazırlayın.

Dikkat ederseniz soğanları rende yapmadım. Küçük küçük doğradım. Nedense bu şekilde olması daha çok hoşuma gidiyor. Pişerken dışarıya koku gidiyor ama olsun. Yinede bu şekilde daha lezzetli olduğunu düşünüyorum.

Köfte hamurunu yoğurup dolaba atın biraz dinlensin.

Patlıcanları süzün, sıkın ve bir beze koyup sularından arındırın. Aksi takdirde yağda çok fena patlama yapıyor heryerinizi yakarsınız 🙂

Ardından çok ısınmış yağda hem köfteleri hem patlıcanları kızartmaya başlayın. Yanlız bazı yerlerde çok pişmiş görüyorum üzülüyorum. Patlıcan simsiyah olmamalı. Ayrıca bu patlıcanlar bir de fırına girecek. O yüzden çok çok kızartmayın. Kızarttığınız patlıcanları da sonra bir kağıt havlu üzerinde yağını çekmesi için dinlendirin. Ayrıca biraz da soğuması gerekiyor yoksa hazırlaması çok zor olacaktır.

Daha sonra topan patlıcanlara hamburger ekmeği muamelesi yapıp arasında köfteyi koyun. çevresini dağılmaması ve aslına biraz benzemesi için normal patlıcanla sarın. Üzerine bir parça biber ve bir dilim domates koyup, Zeytinyağı, salçalar ve ılık sudan oluşan sosu döküp 180°C önceden ısınmış fırına atın.

Malum biber, domates ve sos hariç herşey pişmiş malzemeler. Gözünüzle kontrol edin. öncelikle sos fokurdaması lazım. Üzerindeki çiğ domates ve biberde biraz kızarmışsa direk sofraya alabilirsiniz.

Afiyet olsun.

Cüneyt Karakahya
Meşhur Cüneyt Usta LÖkantası BaşAşçısı
🙂

Bir yanıt yazın