Pancake

Avokado Soslu Makarna…
4 Mart 2015
Tavuk Ciğeri Sote
15 Mart 2015

Pancake

Farklı bir kahvaltı malzemesi… Yani bence bizim klasik kahvaltı alışkanlığımıza biraz ters… Sık yemeyi sevmediğim, ancak uzun bir ara verdikten sonra ortalama 10 tanesini rahatlıkla yediğim bir kahvaltılık 🙂

Bu tarif 10 Adet içindir.

Orantılı olarak arttırıp, uygun adette elde edebilirsiniz… Kabarması ve sizin hazırladığınız çapa göre +- rakam değişebiliyor.

Malzemeler:
1 yumurta (oda sıcaklığında),
200 ml süt (oda sıcaklığında),
150 gr un,
60 g pudra şekeri,
5 gr kabartma tozu
5 gr vanilya

Mikser kabımıza yumurtayı kırın, üzerine sütü ekleyin, mikserle iyice çırpın.

Ayrı bir kapta un, şeker, kabartma tozu ve vanilyamızı karıştırıyoruz. Karışmış malzemeyi kaşık kaşık sıvı karışımına ekleyip çırpıyoruz.

Malzemeyi 1 saat dinlendiriyoruz. Üstü farklı, altı farklı bir kıvamda olacağı için büyük bir kaşıkla iyice homojen olana kadar karıştırıyoruz. Eğer malzeme çok yoğun olduysa, akışkanlığını kaybettiyse biraz süt ekleyebilirsiniz.

vee geldik en zor kısma…

Maalesef ki bundan sonrası biraz size kalmış… Çünkü ocak ve tavanın çok etkisi var… Isı hızlı değişmemeli ve çok hararetli olmamalı. Genelde ocaklarımız küçük tavalarımız büyük oluyor. Bu yüzden tavanın bir kısmı çok hızlı, diğer kısımları yavaş pişiriyor. Bunu kalın tabanlı bir tava ile yada ocağın üzerine konan delikli birşey var ateşi dağıtıyor. onunla hallebelirisiniz. Ben büyük ocağın çapından biraz geniş bir krep tavam var onu kullanıyorum. Büyük ocağımı kısık ateşte açıyorum.

Yada ayrı bir alternatif olarak minik tava kullanabilirsiniz. Daha kontrollü oluyor.

Alttaki foto minik bir tavadaki görünümüdür. pişirmesi hakikatten çok rahat oluyor ama tek te çok uzun zaman alıyor.

Tavanızı ısıttıktan sonra biir peçete yada beze sardığınız tereyağı ile tavayı iyice yağlayınız yada fırça ile yağı sürünüz. Bu kısmı çok önemli. kimisi yağı döküyor. az yada çok gelen yerler farklı farklı pişiyor. Burada amacımız yağda pişirmek değil. Sadece tavayı yağlamak.

Kaşıkla malzemeyi öbekler halinda dökün. Çok dip dibe dizmeyin yayılacakları için büyüyecekler.

Üzerlerinde baloncuklar oluşup, kenarlarıda matlaşana kadar pişirin. Birbirlerine değiyorlarsada spatula ile ayırın. İlk denemede bir tek koyun ki zamanlamayı öğrenin.

Diğer taraflarınıda 3 dakika kadar pişirin. Her iki taraf renk olarak aynı kahverengi olana kadar pişirin. Bir tel ızgaraya bez serin ve pancakeleri buraya alın. Üzerinide yine bezle örtün. Yiyene kadar bu şekilde koruyabilirsiniz… Tabiiki kastettiğim süre yarım saat bir saatlik bir süre 🙂

Farklı ebatlarda yapıp beğendiğiniz usulde hamur bitene kadar devam edin…

Afiyet olsun…

Cüneyt Karakahya
Meşhur Cüneyt Usta LÖkantası BaşAşçısı
🙂

Bir yanıt yazın