Yoğurtlu, Parmesanlı Lö’tavuk…

Lö’pate…
31 Ekim 2016
Yulaf Kepeğinden, Bolonez Soslu Lö’makarna
14 Kasım 2016

Yoğurtlu, Parmesanlı Lö’tavuk…

Yine geldik tavuğa 🙂 Bu tarifimde bahsedeceğim çok basit kaplama sosunu ister tavuk ister hindide kullanabilirsiniz.

Ben genellikle tavuğu tercih ediyorum.

Peynir olarak ta evde parmesan kalmıştı. bitirmek için onu kullandım. Eğer o olmasaydı yarım yağlı kaşar peyniri kullanacaktım. Birde peynir hakkında bir şey demek istiyorum. Bu gibi tariflerde peynirin biraz sert ve kuru olması daha iyi oluyor. Bu yüzden ben yemekte kullanacağım peyniri kuruması için dolapta kabın dışında tutarım. Sonra ince rende ile rendeleyip kullanırım. Bence daha güzel oluyor.

Yoğurtu da mümkün olduğu kadar süzüp suyundan arındırın. Yoksa yemek değil çorbaya döner yemeğimiz.

Malzemeler :
1 yemek kaşığı Yağsız Yoğurt,
1 yemek kaşığı Rendelenmiş Parmesan,
1 tatlı kaşığı Tuz,
1 çay kaşığı Karabiber,
1 çay kaşığı Kırmızı Biber.

 

 

 

Tüm malzemeleri birleştirip tavuğa iyice yedirin ve 2-3 saat kadar bu şekilde buzdolabında bekletin.

Daha sonra 180-200°C civarı bir ısıda fırına atın. Bu fırın kısmı ile ilgili bir iki öneride bulunmak istiyorum. Öncelikle hazır fırın çalışıyorken farklı maksatlar içinde kullanın. Örneğin arpacık soğan, sarımsak gibi şeyleri tam soymadan bir fırın kağıdından yapılma küllaha koyun, ağzını sıkıca kapayın ve fırının köşesine atın. Bütün bir domatesi bir kenara koyun. Yemeğinizi biberlerle süsleyin.

Ben bu yemeği bir döküm tabağa koydum ve fırının direk tabanına yerleştirdim. Sonra üzerine de bir fırın kağıdı onun üzerine de alüminyum koydum. tavuğun hızlı içinin öncelikle pişmesini, bu pişerken de dışının kurumamasını sağladım. 20 dakika kadar bu şekilde pişirdim. sonra tabağı orta bölüme alıp üzerini açtım ve üzerinin de pişmesini sağladım.

Afiyet olsun…

Cüneyt Karakahya
Meşhur Cüneyt Usta LÖkantası BaşAşçısı
🙂

Bir yanıt yazın