(Atabek’in tarifi)
Bu tarifimi eski bir dostum olan Atabekten alıyorum.
Sağolsun ziyaretime geldi. Akif, ben ve Atabek çok güzel sohbetler ettik. Tabiiki konu yemeğe geldi. Çıktık alışverişe.
Atabek bize Penne Alfredo yapacağını söyledi. İşin gerçeği farklı karışımlı makarnalar yedim ama bu isimle bu makarnayı biliyordum ama yememiştim.
Hemen aldım makinayı elime ve çekmeye başladım. Sonuç gayet lezzetliydi. Denemenizi tavsiye ederim.
Malzemeler:
1 paket Penne Makarna,
2 parça Göğüs Bonfile,
9 yemek kaşığı Süt,
6 yemek kaşığı Krema,
Kaşar Peyniri,
1 Dolmalık Biber,
1 Soğan,
1 Paket Mantar,
1 tablet Et Suyu,
Kimyon,
Kekik,
Kayatuzu (Eti tatlandırmak için),
Karabiber (Eti tatlandırmak için),
Maydanoz (Süslemek için).
(Bence sarımsakta olmalıydı)
Hazırlanışı:
Öncelikle işe mantarları temizlemekle başladı. Lezzetini yitirmesin diye kağıt mendille sildi. Yani kültür mantarı olduğu için ne kadar lezzeti muhafaza edebiliriz bilemiyorum ama neticede tarif Atabak’in. O yüzden karışmıyorum :).
Ardından 2-3 mm kalınlığında mantarları doğradı.
Soğanlarıda aynı şekilde doğradı.
Diğer malzemeleri de hazırlamaya geldi sıra. Tavuk ve biberleride aşağıdaki gibi hazırladı.
Ardından kaşarı rendeledi.
Bu arada tavuk, mantar, soğan ve biberin tamamını kullandık. Ancak peyniri göz kararı yaptık. Bence bu sizde de öyle olmalı. Yani ne kadar yoğun peynir isterseniz o kadar koyun. Mesela ben bu tarifi uyguladığımda içine muhakkak ilave olarak tulum peyniri de koyacağım. Kaşar peynirinin eriyikliği güzel oluyor ama içinde bir de tulum peyniri olursa çok daha lezzetli oluyor. Ancak tulum peynirini muhakkak rendenin ince kısmı ile rendeliyorum. Yoksa erimiyor.
Büyük bir tava bulamadığımız için mecburen malzemeleri ayrı ayrı pişirip kenarda birleştirip, porsiyon porsiyon birleştirdik. Bunun için soğanlar pembeleşip hafif karamelize edene kadar pişirdik. Ardından aynı işlemi mantara ve bibere uyguladık.
Tabiiki bu arada bir yandan da makarnaları pişirmek için bir tencerede su kaynattık. Bu suyu kaynatırken içine biraz zeytinyağı, tuz, karabiber ekledi.
Malzemeler hazır oldukça kenarda bir tabağa aldık. Su kaynadı, içine makarnaları attık. Tahmini 7-8 dakika pişirdik. Ben şahsen biraz diri seviyorum. Hepimiz aynı sevdiğimiz için fazla pişirmedi. Bütün bu çalışmaları eşzamanlı yaptı.
Bu arada biber vs. piştikten sonra hemen tavukları pişirmeye başladı. İnce ince kestiği için çok pişmesine gerek kalmadı.
Daha sonra soğan, mantar, biber ve tavukları geniş bir kapta harmanladı. Herşeyi birleştirdi. İşte eğer geniş bir tavamız olsaydı aslında pişirirken kademeli olarak iç içe atıp hepsini bir arada da yapabilirdik. Elinde geniş tava olan varsa bu şekilde devam edebilir. Hepsini ayrı ayrı yapmaya gerek yok.
ve geldik kremalı karışımı hazırlamaya. Başta da bahsettiğim gibi yeterli büyüklükte bir tava bulamadığımız için şu aşamadan sonra olan işlemleri porsiyon olarak yaptık. Kişi başı malzemelerden bahsediyorum. Tabii ki burdaki kişiden kastım, herkesin 85 kg üzeri ve yiyici olan kişiler olarak algılayınız 🙂
Orta ateşteki tavaya ilk önce 3 yemek kaşığı kadar süt, 2 yemek kaşığı kadar krema koydu ve bunları karıştırdı. Hafif köpürdükten sonra içine diğer malzemeleri attı ve karıştırdı. Burda kremalı karışımı çok pişirmemek lazım. Aksi halde kremanın yağı ayrılır ve kötü bir görünüm oluşur…
Hemen ardından da makarnaları attı ve hızlı hızlı karıştırdı. Daha sonra tabağa bir kat makarnalı karışım, üzerine rende peynir, bir kat daha karışım ve yine peynir koydu. Peynirler zaten hemen kendini saldı.
Ardından malumunuz yemek kısmı 🙂 Mutlu son… Muhakkak deneyiniz…
Afiyet olsun.
Tarif ve uygulama: Atabek Ghadimi
Mekan: Akif Ergücü
Cüneyt Karakahya
Meşhur Cüneyt Usta LÖkantası BaşAşçısı
🙂
2 Comments
a ha …. cidden çok lezzetli görünüyor 🙂
gerçekten güzeldi yaaaa….