Ispanak Dolgulu Tavuk…

Lö’Kabak Tatlısı…
12 Nisan 2018
Ev yapımı Lö’monata…
10 Haziran 2018

Ispanak Dolgulu Tavuk…

Tavuk aşkı devam ediyor…

Şu tavuğa bayılıyorum. Ne şekilde olursa olsun… Sadece yeşillik sevmediğim için bu tip bir tarifi hiç düşünmemiştim. Bir de düğün dernek, kutlama gibi davetlerde ıspanak dolgulu tavuk getirdiklerinde bir iki kere denemiştim ama hiç beğenmemiştim. Bu yüzden de hiç denemeye teşebbüs etmemiştim. Daha önceden de Nişastalı Kek tarifinden hatırlayacağınız arkadaşım Ceren ısrarla bunu yapacağını ve beğeneceğimi söyleyince artık kıramadım ve denedim. Hoş gitmeden evvel bir iki ufak atıştırmalıkla kendime bir altyapı yaptım ki beğenmezsen aç kalmayayım diye ama hakikatten gerek kalmadı :). Bu tarifi kendim denemedim. direk Ceren yaparken çektim. Bu yüzden şimdi klavyeyi kendisine bırakıyorum. Şimdiden afiyet olsun. Muhakkak deneyin. Ben bile ıspanaklı bir şeyi öneriyorsam denemelisiniz 🙂

Malzemeler:
1 kg Ispanak,
200 gr Kaşar Peyniri (Yarısı iç harca, yarısı üstüne),
8 parça fileto Tavuk Göğsü,
1 Soğan,
1 diş Sarımsak,
1 yemek kaşığı Salça,
Yarım su bardağı Yoğurt Suyu yada Yoğurt,
Tuz, Karabiber.

Yapılışı:
Tavuk göğüslerinin mümkün olduğu kadar eşit kalınlıklarda olması lazım. Çok kalın parçalar varsa bunları keserek, yada ezici birşey ile ezerek mümkün olduğu kadar eşit seviyeye gertiriniz. bunu yaparken etleri streçle yada fırın kağıdı ile kaplarsanız sağa sola et parçaları yada etin suları sıçramaz. Kimisi de evde ezecek yok diyor. Artık merdane varsa merdaneyle yada bir şişe ile de vurarak yapabilirsiniz.

Soğan ve sarımsağı ince ince doğrayıp kavurun. Ispanağı ekleyip orta ateşte 5 dakika kavurup, kısık ateşte 10 dakika kadar pişirin. Karışımın suyunu süzüp ayrı bir yerde saklayın. Kaşarın yarısını rendeleyip, kavrulan soğan ve sarımsak karışımına ekleyin.

Tavukları 1 saat kadar yoğurt suyu yada yoğurta bulayarak bekletin.

İç harcı fileto tavukların arasına koyup sarın. Tavukların açılmaması için birer kürdan batırın.

Üzerine kaşar rendesi yada fotoğraftaki gibi kalın parçalarla dilim dilim kaşar koyun.

En son, ıspanağın suyuna bir kaşık salça ekleyip iyice karıştırın. Bu karışımı hepsinin üzerine dökün.

Önceden 200°C ısıtılmış, alt üst ısıtmalı fırında üstleri güzelce kızarana kadar pişirin.

Benim yemeğim 45 dakikada pişti. Siz kendi fırınınızın performansına göre kontrollü bir biçimde pişirme işlemini yapınız.

Afiyet Olsun…

Tarif ve uygulama: Ceren Eren
instagram: dot_mandala_cerendemir

Cüneyt Karakahya
Meşhur Cüneyt Usta LÖkantası BaşAşçısı
(Bu tarifte sadece fotoğraf çekip yemeği yedim 🙂 çok zevkliymiş)

Bir yanıt yazın