Lö’kahvalti…

Fırında, yulaf kepekli Lö’tavuk butları…
28 Aralık 2016
Lö’pizza, yulaf kepekli, süt tozlu…
10 Ocak 2017

Lö’kahvalti…

Sağlıklı beslenmek ile başladığım serinin ikinci tarifi olarak bir önceki ile aynı şeyden yani krepten bahsetmek istiyorum. Bu sefer ayarını biraz değiştirdim ve biraz daha koyu kıvamlı bir sıvı hazırladım. İlk yaptığım büyük tava için iyiydi. Komple tavaya yayılması rahat oluyor. Ama daha küçük krepler istiyorsanız biraz daha katı olması daha rahat oluyor bence…

Yancı malzemeler olarak light labne, hindi jambon, şekersiz marmelat ve limonlu zeytinyağlı domates, salatalık ve biber kullandım. İçecek olarak da yeşil çay demledim.

Bir önceki tarifte aslında krep yapmıştık ama bu sefer daha koyu kıvamlı bir hamurla daha küçük krepler yaptığım için bunu da göstermek istedim.

Malzemeler :
200 gr Yulaf Kepeği,
1/2 bardak yağsız süt,
1 Yumurta,
1 fiske Tuz.

 

 

 

Tüm malzemeleri blender’da iiyice karıştırdım.

Dibi tutmayan çok güzel bir tavam var. Bu tavayı orta ateşli bir ocakta ısıttım. Sprey zeytinyağı ile 2 fıskiye yağlayıp tavanın dibini kağıt havlu ile homojen bir biçimde yağladım. 1 Yemek kaşığı krebi tavaya koyup kaşığın tersi ile tavada yuvarlak ve ince bir hamur oluşturdum.

Krep üzerinde kraterler oluşup renkleri biraz matlaşınca ters çevirdim.

Ters çevirdikten sonra spatulanın tersi ile biraz bastırarak her tarafının iyice pişmesini sağladım.

Bu arada ilk çıkanlar soğumasın diye en küçük ocağın en kısık halinde bir tava koydum ve pişenleri ona aktardım. Bu sayede hem içleri iyice pişmiş oldu hemde hepsi sıcak kaldı.

Benim bu tariften 8-10 tane 10 cm kadar çapında krep çıktı. Tabiiki yulaftan yaptınız diye 10 unu da yemeyeceksiniz :). Mesela ben 3 tanesini yedim, gerisini buzluğa attım. Başka günler yiyeceğim kadarını çıkarıp mikrodalgada çözdürüp ısıttım…

Afiyet olsun.

Cüneyt Karakahya
Meşhur Cüneyt Usta LÖkantası BaşAşçısı
🙂

Bir yanıt yazın